4/7 Reichau Marina, Köln, Rhen

Hannah gick före oss ut efter sista slussen på Mosel och det var häftigt att se hur hon plötsligt for iväg när strömmen i Rhen tog tag i henne. Fr o m nu gör vi 9 knop i snitt så länge som vi är på Rhen!

När vi stack kl 0700 som vanligt var vi lite inne på att klara av hela Rehn på 1 dag. Det skulle bli en lång och vägvinnande dag men det stod snart klart trots den tidiga starten att den här dagen blir rekordvarm. Vi hade dessutom haft dåligt med sömn natten innan pga dels värmen, man är helt blöt av svett när man vaknar eller ligger och försöker sova, dels pga att det var högljudda badare såväl inne i marinan som utanför till långt in på småtimmarna. Nån t.o.m. förirrade sig upp på vår båt innan Nina hann avhysa dom. När vi avverkat ungefär halva tilltänkta dagsetappen så  lyfter vi telefonen och snackar med marinan mitt inne i Köln och de har plats och dessutom kan man tanka diesel där. Skönt att knyta fast och slippa att passa all trafik på Rehn som stundtals var intensiv. Men hamnen ligger nere i en djup gryta och där blir vi långsamt stekta innan solen äntligen dalar och temperaturen börjar sjunka.

Värmen (37 grader i skuggan) gjorde att det inte blev nån tur i stan inte ens till den berömda Kölner domen fast den låg bara 20 min promenad därifrån. All kraft gick åt till att klara av vätsketillförsel och avsvalkande duschar på bryggan. Det kändes helt otänkbart att vara inne i båten på natten. Flera nätter innan hade vi vaknat ett antal ggr alldeles blöta av svett men den här kvällen var gränsen nådd, vi la oss på varsin bänk i sittbrunnen och sov bättre än på länge.

// //