18/1 Vallilabou, St Vincent

Vi tar ett litet snäpp upp till Vallilabou innan vi siktar mot Rodney Bay. Brudarna har bestämt att Åsa skall flyga från Martinique så vi har en bit att segla norrut med mest troligt motvind. Väljer som förra gången att ringa till Wallilabou Anchorage och bokar en av deras bojar. Känns tryggare med tanke på den mycket lantliga omgivningen och rykte om småkriminalitet. Och det är enkelt att klara sig undan alla boat-boys här genom att hänvisa till att vi redan har avtalat med restaurangen och deras Davis.

Äter en faktiskt god kyckling på restaurangen och planerar för tidig start nästa dag. Byter aktertampen så att den bara är att dra från båten imorgonbitti. Nina väcker mig mitt i kolsvarta natten-aktertampen har gått av och båten har vridit sig så att det kan bli farligt nära en av grannbåtarna. Det blir till att sätta jollen i sjön igen och i mörker och regn ro in och byta tamp. Sen åtminstone halvsov vi några timmar innan det var dags att dra senast vid 7 -tiden.

Fem boatboys omringar en nyss anländ segelbåt, de erbjuder frukt, grönsaker, förtöjningshjälp etc eller tigger en öl. Syrrorna på den piratinspirerade enkla restaurangen.

boatboys  rest-vallilabou

Osophine vid boj med akterförtöjning mot land. 500Känns fortfarande lite konstigt att ligga så här med ca 500 nm öppet hav rakt i nosen. Som tur är händer det sällan att vinden vrider mer än ca 45 grader.

 oso-val

ff

// //