15-16/12 2012, Cumberland Bay, St Vincent

Fin segling till St Vincent, ankrar i Chumberland, där vi aldrig varit tidigare. Vacker vik med skjul på stranden med enkla anordningar där man kan få grillad kyckling och pommes frites. Lokabefolkningen blir jättelyckliga när dom får kunder och gör verkligen allt för att man skall trivas.

St Vincent har tyvärr sen gammalt ett dåligt rykte pga kriminalitet. Fortfarande varnas det för att ankra i Chateau Belair endast 2 Nm norr om Cumberland. Vi har bara positiva erfarenheter av de ställen vi varit på. Ön är dessutom relativt opåverkad av storturismen. Cumberland är verkligen "västindien" och skillnaden mot ex Rodney Bay och hamnarna på Martinique är enorm.

 joseph  joseph2

När man närmar sig inloppen till ankarvikarna på St Vincent möts man långt ut av boat-boys, ofta ror de i mkt primitiva små båtar, en del har råd med motor som Joseph ovan. han ser väl ärlig ut!! hanerbjöd sig att ta vår akterlina och knyta fast den iland för 15 EC ca 35 kr. I Cumberland lägger man stävankaret på ca 20 m (det är mkt djupt i den här bukten) sen backar man in och får hjälp att knyta en lång, ca 75 m, lina iland.

 cumberland  abbey

Vår boatboy knöt fast oss i en av 4 stolpar utanför en annan Josephs restaurang. Denne man syns nere t hö på den vä bilden. Han  har fiskat och verkat här i 48 år. Han kom och ville ha oss som gäster på sin restaurang annars ville han ha 10 EC för att vi fick ha linan hos honom. Han är säkert en fin gammal man men man har inte lust att äta hans mat, han kommer roende i sina skitiga kalsonger och är uppenbart irriterad över att ett par andra har lyckats etablera konkurrerande matställen.

Som tex Abbey t hö som jobbar för Elmas. Hon har bra rykte, lagar bra mat och är trevlig!! Här kommer han  med menyn innam man knappt hunnit förtöja.

 cumberland2  elmas

Vi jollar in och kollar läget. Valet av Elmas mathak t hö var enkelt. Alla serverar ung samma käk; grillad fisk eller kyckling med ris och lite annan lokal mat.

elmas2  elma-ivo

Här äts det mat som Elma och Evo, hennes "Galley slave" har fixat.

Till historien hör åxå att Evo lovade knyta loss oss kl 7 nästa morgon när vi skulle sticka men redan 06.30 kom Joseph dä och var sur som ättika för att vi inte åt hos honom och ville ha 10 EC till för att knyta loss oss. Han fick sin slant-Evo knöt loss oss. Känns lite kluvet men de har det verkligen inte så fett härnere. Men man skall nog undvika att ha att göra med Joseph dä det är vår slutsats!!

ff

// //