1-3/3 Gorda Sound

Rullar ut genuan för segling upp tillbaks till Prickly Pear Isl i Gorda Sound men ger upp rel snabbt pga lite vind. Motor och ankring på samma plats som förra gången. Erik gillar åxå platsen. Den är som en stor fjärd omgiven av den höglänta huvudön och ett antal andra öar. Vi simmar och snorklar och tittar på alla sköldpaddor som är upp och hämtar luft. Dag 2 flyttar vi över till Saba Rocks betalboj (30 USD), bokar bord till middag. Tar en Painkiller och ser på deras fishfeeding.

 

akterdack  egen-beach

Går med våra kära "ungar"  norrut mot Gorda Sound. Ankrar vid Prickly Pear Islands västra sida. Här kan vi jolla in till en egen liten sandstrand på öns västra udde nära ett jättefint snorklingsrev.

 saba6  saba1

Saba Rock är en liten ö som består av lyxhotell med 4 rum och en bra bar/restaurang samt presentshop. Bilden t hö visar ung hur miljön ser ut.

 painkiller  saba2

Nina, som är specialist i algologi (smärtbehandling), provar nya behandlingsmetoder här en "Painkiller" som blivit lite av en favorit. Den görs på ananasjuice, apelsinjuice, kokosgrädde en massa mörk rom och lite muskot-busgott!! Hela gänget fick varsin även Erik - jodå det finns "Virgin Painkillers" dvs utan alkohol!

 saba3  fishfeed

Ungarna kollar in den dagliga begivenheten "Fishfeeding" kl 5 på em. Hotellet slänger ut fiskavfallet från restaurangen under ordande former alldeles intill baren. De stora fiskarna av många olika arter är rejält betingade till detta, kan klockan och samlas redan vid 1630 för att få vara med och slåss om munsbitarna.

 saba5

"Pelle Kan" som bor på hotellets tak undrar om han skall få en bit han åxå?

// //