7-8 juni Skagen

Ligger i Skagen 2 dar. Fortsätter med en del rustning som ännu inte är klart. Här är det som förväntat så här års mellan 5 och 10 gästande båtar. Senare i sommar kommer man varken in eller ut pga överfylld hamn. Trevligt ställe med fisklukt över hela nejden från en fortfarande mycket aktiv fiskehamn.

 

Gör en långpromenad upp till Grenens camping där vi bodde ett par somrar i tält när Pär Jr var liten och återupplever, det var sig likt och väckte gamla trevliga minnen.

Intressant med hur man ändrar sin dygnsrytm. Vi sover som stockar hela nätterna vilket vi inte alltid gjort de senaste åren. Förmodar att vi har nån slags sömnbrist att ta igen, det har tidigare i livet inte känts ok att "sova bort" tid, men nu vaknar vi, om inte klockan är ställd och vi skall iväg vid 8-blecket,morgonsega, käkar frukost vid halvnio-nio och är med lite motstånd någorlunda igång vid 10-blecket. Antalet ostörda sovtimmar har nog dubblerats jfr med hur vi hade det före långseglarlivet.

När vi planerar den vidare färden mot Norge upptäcker vi att de mer detaljerade sjökorten över Sörlandet nog ligger kvar hemma i Sumpan. När jag står i sittbrunn och kollar om vårt GPS kort möjligen skulle duga för att ta sig in bland alla öar och känner mig som mest tveksam kommer en trevlig norrman från grannbåten bredvid och håller med om att man nog behöver bättre papperskort. Vi konstaterar att det nog är små chanser att hitta rätt kort i Skagen och att vi nog får ta oss till en hamn i Norge som är lätt att angöra och sen försöka köpa kort där.

Efter knappt 10 min kommer killen tillbaks med 4 sjökort över hela vårt aktuella segelområde och säger att vi får låna dom. Han bor i Kristianssand och om vi inte skall in där "så kan vi väl skicka dem". Snacka om imponerande generositet, är alla norrmän så här? De kostar ändå ca 700 Skr per styck. Kunde inte annat än tacka och acceptera hans i mina ögon extremt generösa erbjudande.

// //