30 juni Bannavie

Planen för dagen var att gå åtminstone till Laggan men det var så vackert och skönt väder och prognosen för nästa dag inte alls så bra så det var lätt att besluta att rulla på och ta hela andra halvan av Caledonian Canal i ett svep.

 Denna del av kanalresan var den klart vackraste, ren pastoral. Spegelblankt vatten, fantastiskt vackert skotskt landskap, ungefär som man sett i turistreklamen, solbelysta kullar i olika skiftningar i grönt, här och där gamla slott mer eller mindre i ruinform. Mycket glest befolkat, kändes som att segla i ett mellanting Jämtlandsfjällen/Alperna. Kommer ner till Bannavie som ligger nån halvmil från Fort Williams vid 17 tiden. Det finns inga förtöjningsplatser innan man är ute i havet igen så det blir att stanna. Väderprognosen är inget vidare. Det skall blåsa rejält rakt emot så även här får vi träna på konsten att vänta ut väder. Nästa rimliga hamn är Oban, inte så långt bort 30 Nm, men det gäller att ha någorlunda harmoni mellan tidvatten och vind.

Vi knallar runt i omgivande små samhällen, Caol, Corpach, Banavie och tar bussen in till Fort Williams.

Under vår tid i Bannavie närmare bestämt den 1 juli byter Pär arbetsgivare och lyder numer under Pensionsmyndigheten. I grund och botten förblir han dock för alltid kärlkirurg på Karolinska.

// //