25 juli-3 augusti La Coruna

 

Här har vi varit i 10 dagar. När vi hade lagt till i Coruna och kände värmen, trots att det var sent på kvällen sa vi båda två ”här stannar vi minst en vecka och värmer upp oss”.  Vi packade äntligen upp sommarkläderna. Satt på oss shortsen och gick till tvättstugan med alla fleece-kläder. Nu är  vinterkläderna undanstuvade.

 Vi har använt dagarna till att cykla runt och turistat, handlat spanska korvar, solmogna tomater och torkad skinka. Vi har också prövat en del av det stora utbud av skaldjur som finns här.Här finns världens äldsta fyr från romartiden och en del tunga historiska minnen från det spanska inbördeskriget. Vi har åxå träffat 5 andra svenska båtar; Lady Annila, Sulamit2, Katrina, Solea och en OE 36 som vi inte minns namnet på. Det är de första svenska båtarna vi sett sen vi lämnade Kristianssand för nu gan ska många sjömil sen.

Corruna är en jättefin stad med en aktiv  hamn med stor fiskeflotta och handelsflotta. Marinan vi ligger i är helt ny, byggd för EU-pengar och ungefär dubbelt så stor som behovet. Det är ganska tydligt att spanjorerna passade på att ta till lite, när någon annan stod för räkningen. Att vistelsen blev så lång som 10 dagar berodde delvis på att vi väntade på en låspinne till vindrodret. Vi har förstått att vänta på reservdelar är en vanlig sysselsättning för seglare som är långt hemifrån.    

f

f

f

// //