28 feb - 8 mars Le Marin med Erik & Co

Vi har haft underbara dagar med Erik, Marie och Pär. Tänk att få gå hand i hand med sitt barnbarn ända borta i Karibien det är obeskrivligt skönt att få uppleva det. Det var ett tag sen vi hade tillfälle att få njuta av det hemma i Stocholm. Vi illustrerar veckan med lite bilder.

 

Nedan:

Erik tv fin klille, eller hur? T h med pappa Pär förberedande en snorkeltur ett par hundra meter ut till udden på "turtle beach". Från att ha haft mkt begränsad vattenvana när han kom har han på bara några dagar lärt sig att crawla och snorkla med cyklop, snorkel och simfötter och gör turer på flera hundra meter utan flythjälp..

Kopia-2-av-P2250425 grabbarna

Man kan göra intressanta fynd som denna stora sjöstjärna som sen snabbt återbördades till sina kompisar på havets botten. Farmor agerar "bay watch".

 snorklare bay-watchsjstjrna

Nedan bilder frrån en 5 km (enkel väg) lång vandring längs Canal Esclaves (slavarnas kanal) eller Canal Beauregard efter killen som hittade på att slavarna skulle riskera livet och bygga denna bevattningsanläggning som har samma princip som levadorna på Madeira.

Grönskan är ögonbedövande i den tropiska regnskogen.

 levada1

 grnska

Vissa partier var mycet utsatta med en lodrät fallhöjd utåt på 10-20 m. Hade man snubblat och fallit åt fel håll hade man slagit sig rejält om mman ens hade överlevt.

Erik skuttar fram på den endast 40 cm breda kanten med det branta stupet utanför. Hans pappa Pär stannar till och begrundar vår "luftiga" vandringsväg.

 levada2 levada3

Inte undra på att vi ser lite spända ut inför nästa utsatta passage på vandringen.

levada4  undran

Vi såg en massa aggressiva landkrabbor och små vackra ödlor längs vägen. Fågellivet var sparsamt vilket lär bero på att fransmännen för länge sen importerade djur som  tog kål på fåglarna.

landkrabba dla

Sista kvällen inleddes den 4 dagar långa karnevalen och vi fick uppleva den i Le Marin med ett starkt inslag av "local flavour" vilket vi gillar. De är otroligt vackra creolerna och verkar ha en skön livsstil.

karn1 karneval-3

karneval-2 karnewval1

karn2

Idag 7/3 är Erik & Co hemma igen. Vi saknar dom verkligen. Det bvar mycket roligare att hämta dom på flygplatsen när de kom än att köra dit dom när de skulle hem. Imorron seglar vi söderut tillbaks till St Lucia med målet att s sm vara på St Vincent ca 16/3. Erik & Co får vi ju sen enligt plan träffa igen hemma i Stocholm i början på maj.

ff

// //