15-19/3 Jolly Harbour, Antigua

Vi ankrade utanför själva stan på en vacker plats med helt sanslöst turkost/azurblått vatten. Tog jollen in till stan som blev en besvikelse. Den hade förvisso en jättebra och mkt välsorterad supermarket men bestod i ö av mängder av semesterradhus längs vattnet med egna bryggor. Inte ens hälften var bebodda, resten öde. Överviktiga engelsmän och amerikaner åkte omkring i golfbilar.

Ligger här 4 nätter. Har det bra förstås och använder de närliggande fantastiska beacherna för bad och promenader. Börjar se över vår färdplan och börjar räkna dagsetapper tills vi är tillbaks i Prickly Bay Grenada. Vi dubblerar antalet dagsetapper, för att ha lite marginal för väder annat krångel och att det ofta är skönt att bara vara, och kommer fram till att det är dags att vända kosan söderut. Vi vill ju vara i Prickly Bay i god tid före upptagningen som blir 21/3.

Detta innebär åxå att vår fantastiskt trevliga kompissegling med Vagabond tillfälligt avbryts här. Vi räknar med att återses och segla sida vid sida igen nästa säsong. Vagabond seglar nu västerut mot Virgin Islands och blir kvar för resten av året.

 

På väg in till ankringsplatsen utanför Jolly Harbour, snacka om blått vatten! Badpromenad på en av de suveränt fina beacherna.

azur-antigua  nina-antigua

// //