11-12 mars, Clifton, Union Island

Går de 5 nm över till union för att checka ut ur St Vincent. Blir kvar över natten på AYC och det går som vanligt åt några "mut-öl" som tip för att göra "dockmaster" på gott humör. Man kan lugnt säga att vi nu börjar känna oss väl hemmastadda i Grenadinerna och att vi och våran lilla båt också börjar kännas igen av en del i lolkalbefolkningen vilket vi upplever som mycket positivt. De flesta av boatboys som man möter här nere kring Mayreau och Tobago Cays bor på Union och "pendlar" med sina snabba små båtar mellan öarna varför vi numer har träffat och pratat med de flesta av dom.

Kan inte låta bli att lägga ut ett par bilder igen från det färgglada Clifton. Här frukt och grönsaksmarknaden med svensk amiral t hö.

clifton-marknad  clifton-marknad-1

Torget-man spar inte på färg precis. Varför skall  staket vara enfärgade?? T hö börjar en liten serie lokala båtnamn. De är lite annorlunda än vad vi är vana vid hemifrån och verkar ofta ha en liten aning djupare innebörd och reflekterar nog ofta det caribiska kynnet och livsstilen - eller vad sägs om "Enough-no more" och de övriga nedan??? De låter nästan som titlar på reggae-låtar!?

torget  namn1

ff

namn2  namn3

Romeo är en av de tuffare av de ofta hårt konkurrerande boat-boys vilket han åxå tydligt annonserar på sin båt. Surprises Too tillhör Sydney som säljer T-shirts, en mycket trevlig och social kille som gärna stannar och pratar lite även om man inte handlar. Hans sociala talang verkar har åxå givit honom 11 barn med 7 fruar!!

namn4  namn5

ff

 namn6  namn7

ff

namn8  namn9

ff

namn10

ff

 

// //