30/11-2/12 2012 Tyrell Bay, Carriacou

Seglingen från Grenada och norrut har dåligt rykte pga motvind och motström, särskilt gäller det första biten upp mot Carriacou. Vi går ut för motor och går nära kusten upp mot norra udden och styr sen öster om vulkanen Kickém Jenny precis som det beskrivs i Doyles cruisningguide. Tycker att vi får läge att gå på en lång bidevindsbog och sätter segel men tvingas falla av och strömmen för oss för långt västerut så vi kör motor sga hela vägen. Lite ringrostiga är vi åxå så motorn blir ett ”lätt” val.Vi har tidigare gått väster om vulkanen och faktiskt haft bra segling norrut, fast Doyle borde väl veta bättre - eller? Fiskar gör vi och får inget så länge som vi kör motor men så fort vi slagit av den så hugger det ganska rejält men sen känns det lite livlöst i spöet. Mycket riktigt när vi får in betet är bara huvudet kvar av vår fisk. Nån större fisk hade hunnit före och snott vår middag. Lägger oss i Tyrell Bay och blir kvar 2 nätter och tar en rundtur på ön med Lynn´s kompis. Vackra vyer och besöker en mysig båtbyggare norr på ön samt clearar ut i Hillsbororugh. Vagabond är med oss förstås och för det mesta turas vi om att laga middag.

 

mot-carriacou  mot-carriacou2

Bottenrev och kryssfock norr om Grenada men vinden vred emot och det hade blivit en lång väg upp till Carriacou och vi vill helst angöra innan det blir kolsvart så det blev motor och lite stampig gång "rakt på". T hö försvinner Grenada akterut.

carr-gren  middag2

T vä är vi faktiskt på väg norrut från Carriacou mot Union men det ger en vacker vy av Carriacou närmast och Grenada längre bort-det är sällan något problem med sikten här i Caribien!! T hö är resterna av den fisk som högg på vårt drag mellan Grenada och carriacou. Gissar att den vägde 2-3 kg innan nåt större monster tog den.

 boatyard  boatyard4

Vi gjorde en trevlig tur runt ön med CeePee, Lynns och Stefans kompis. Vi kan rekommendera honom som guide!! Jättebra. Vi besökte bl a en stolt båtbyggare på norra ändan av ön. Hans "varv" låg vackert med ett jättefint hus som granne, man fick stort behov av att rädda det fina huset! Orealistiskt men en kul tanke!! Han gjorde allt för hand och hade byggt många kända idag seglande klassiska båtar som "Jambalaya" och "Freedom Rose". Den han byggde nu skulle han ha själv för att delta i Antigua Classic Race. Priset för en sån båt låg på 70000 US !!

 boatyard3  carriacou3

Stolt båtbyggare. Utsikt från öns högsta punkt där sjukhuset var byggt. Man byggde det där pga att det alltid blåste kraftigt och man hade förr i tiden problem med mycket infektionssjukdomar. Man trodde att de ständiga och ofta hårda vindarna skulle ta med sig bakterier och annat som kunde orsaka sjukdomarna.

carriacou1

Vacker vy norrut mot Union Island.

 

 

// //