20-29/11 Port Louis, St Georges

 Osophine var lika fin som vanligt och det var skönt att flytta ombord. Väl sjösatta skulle förstås jollen med utombordare I sjön. Motorn startade inte utan det läckte rejält med bensin runt förgasaren. Killarna på SIMS fixade det på en dryg timme, flottören i förgasaren hade fastnat. Blev kvar över helgen, gjorde en riktig långvandring med Karsten och Imbi på Chesnock, träffade Pia och Stefan på Shadock. Det var riktigt skönt att sen 20/11 rulla ut genuan och segla de 15 sjömilen till Port Louis. Chesnock och Vagabond låg redan och väntade sen har Septima och idag åxå Xavita kommit hit så nu är vi 5 svenska långseglare i denna fina marina. Vi har haft det riktigt härligt med bla Hash, dvs terränglöpning i lerig dju ngel med efterföljande öl och barbecue. Men imorron blir det uppbrott för vår del då vi tillsammans med Vagabond börjar seglatsen norrut. Tyrell Bay på Carriacou är första stopp. Lite vemodigt känns det faktiskt att ge sig av härifrån, man har börjat bli riktigt hemma på den här vackra och vänliga ön. Men allt har ju sin tid och vi har haft trevligt umgänge med de andra svenska seglarna med en trevlig avslutning så här sista kvällen.

 

Vår plan för säsongen  är att segla hela Windward och Leeward Islands och sen går över till Virgin Islands och frakta Osophine med det holländska rederiet Sevenstar från St Thomas direkt in till Genua i Italien i slutet av april och sen känna på Medelhavssegling innan vi s sm tar oss ända hem på Europas floder och kanaler. I slutet på januari kommer Ninas syrra Åsa med oss under 2 veckor och i mars Erik & Co 3 veckor kring sportlovet och då uppe i Virgin Islands.

 

amiralen  segeligen

Äntligen under segel igen. Amiralen styr oss runt Grenadas sv-udde.

p-louis-rec  p-louis

Receptionen i Port Louis marins och Osophine säkert förtöjd vid deras ponton.

gr-anse  gr-anse-2

Grand Anse ett av våra favoritställen på Grenada, fantastisk strand, lite folk. T hö en typisk caribisk färgpalett.

korg  yellowman

Trevlig och ödmjuk kille som säljer korg till Nina. T hö våran favoritchaufför "Yellowman"

hash1  hash3

Givetvis deltog vi i en hash igen, man kutar omkring i lerig djungel i en dryg timme och sen dricker man öl och äter grilllad kyckling. T hö ett gäng hash-trötta svenska långseglare på väg hem från Grenville där hashen gick av stapeln.

olsko  ostkust2

John Pirovano fd boss på SIMS hade nya skor på hashen och fick förstås inviga dom med att dricka öl ur en av skorna före start. Hashen gick på öns östra sida där atlatdyningen rullar in och se hur mycket skit som flyter iland där och jfr med de nästan snövita rena sandstränderna på öns västra sida (SIC!!)!!

 

fishmarket  by-night

ffvarje fredag kväll är det Fishmarket i Gouyave ca 1 timmes bilväg norr om St Georges. Ett kuil lokalt gippa på en av bakgatorna däör man säljer lokal fisk tillagade på olika sätt. Vi har egen taxi (Yellowman) som väntar annars är det lite halvläskigt och mörkt på gatorna.

 drums  stg-hamn1

Fullt ös på fishmarket t vä resp i St Georges hamn t hö.

  marknad  marknad1

Marknaden i St Georges där man hittar en massa för oss kända och okända frukter och grönsaker. Vi köpte härliga avocados, 4 ggr så stora som hemma, av damen t hö.

stg-univ  stg-univ-2

 Som gamla läkare och lärare vid Karolinska kunde vi inte låta bli att ta oss in på Campus St Georges University. Vi hoppade på Staff shutteln. Vid grinden hade man koll av giltigt id, vi gjorde oss väldigt små bland alla som hade det och bussen tilläts passera med oss ombord. Campus låg enormt vackert och är bara några år gammalt, helfräscht. Vi kände igen stämningen från alla våra egna år vid universitet. Glada, förväntansfulla, kunskapstörstande studenter med framtidstro!!

patricks  hej-septima

Innan vi lämnade Grenada åt vi en god middag tillsammans med alla andra svenska yachties på Patricks, en restaurang som serverar lokal mat, man fick minst ett dussin olika rätter, jättegott och trevligt. När vi lämnar marinan vinkar Claes och Jaja på Septima av oss. Hoppas våra kurser korsar varandra snart igen!!!

 

ff

// //