16/11 -12 Spice Island Marine Services (SIMS), Prickly Bay

Igår sjösattes Osophine helt komplikationsfritt. Hon är tät och flyter, nåt annat var förstås inte att vänta men man vet ju aldrig. Det är otroligt varmt på dagarna i synnerhet när man jobbar inne i båten, svetten formligen rinner av hela kroppen och det går åt massor av kall dryck. Vi har ju som vanligt hyrt in oss i en liten lägenhet på Cool Running med AC, TV och pentry vilket underlättar rustningsarbetet avsevärt, ja vi tycker nästan att det är en förutsättning för att klara av det. Att bo i båten på land som många gör skulle vi nog inte klara av. I eftermiddag går vi ut och lägger oss på ankar ute i Prickly Bay, livet blir lite svalare där eftersom det blåser. Vädret här är dock inte riktigt som vanligt, ”the wet season” har varit mycket torr och vindarna är mycket svaga. För den kommande veckan är det typiskt motorväder. Hoppas på att passaden kommer igång lite mer framåt jul, dock inte lika stark som förra året då det var hårda vindar nästan jämt. Efter några dar till här i Prickly går vi runt till Port Louis i St Georges och blir där nån vecka. Vi gillar Grenada och har ingen brådska härifrån.

Så här ser vårt"hem" Cool Running ut. T hö har vi just checkat ut och tar med oss de sista prylarna ner till båten som ligger 7 min därifrån om man går i temåperaturanpassat Caribiskt tempo. De stora hårda väskorna får förstås inte plats ombord utan de skänker vi bort.

cool-running  cool-r-2

fsims-gate  sjosattning

ffde-big-fish  big-fish-2

Ovan vaktkuren vid SIMS infart och sjösättning 15/11. Vårt lokala "hak" De Big Fish där vi tillbringat många mysiga kvällar med andra seglare. Här med Septima servade av vår favorit Kim som är gift med ägaren.

kyrkbuss-2  bunkring

Efter en 5 timmars vandring med kompisarna från Chesnock fick vi lift hem med en buss full med finklädda människor som var på väg hem från kyrkan. Hela resan fick vi fantastisk underhållning då alla sjöng gospels. T hö har vi varit och handlat lite. Ibland kan man tycka att det känns svårt att tänka sig att få plats med allt. Detta är dock minget emot hur det var när vi skulle bunkra inför atlantöverfarten.

ff

 

Comments  

#1 Guest 2012-11-24 19:59
Hej!Ovan som jag är vid blogg kollade jag inte den innan jag skrev vanligt mail till er med en isig bild från Ånnsjön. Huvudsaken att ni verkar ha det bra. Även här är vädret lite konstigt. Vi saknar snö, men det gör väl inte ni?
Sonja o Hasse
// //