4-6/12 Salt whistle Bay, Mayreau

Motor upp till Salt Whistle Bay. Tar boj. Mycket båtar. Trångt att ankra, lagunen numer nästan fylld av bojar. Omgivningen är ”typisk” västindisk åtm om man tänker på hur det presenteras i turistbroschyrer. Badar, promenerar över till Saline och tar en bira hos Dennis. Dan inleddes dock lite dramatiskt då en av charterbåtarna körde rakt upp på det södra revet när han skulle ut. Stort halabalou med många boatboys som fick agera sjöräddare. Det såg dystert ut ett tag men till sist lyckades de ta henne av grundet och alla blev lyckliga. Kommande natt blev Vagabond väckt av en fransk båt som draggat. Ord står mot ord här om det var fransosens tamp eller bojtampen som gick av troligen det senare. Fransosen stack utan att höra av sig till Vagabond ang ev skador. Vi har sett samma franska fenomen tidigare-är det så man beter sig där???

Vi sökte åxå efter vår gamla boatboy-kompis Larston. Träffade hans sambo Vee här, hon var lite osäker på var han var, han svarar inte på mobilen. Han seglade till Trinidad för 3 månader sen, skulle bara vara borta 2 veckor så man undrar vad som hänt?

  kyrka-clift  utsikt-tc
Kyrkan i Saline som ligger på en av öns högsta punkter. Man passerar här när man promenerar från aqnkarplatsen över till byn. Man har en fantastisk utsikt österut mot hela Tobaogo Cays härifrån.

 mayreau3  mayreau2

Så här ser det ut när man slår upp ögonen för frukost när man ligger ankrad i Salt Whistle Bay. T hö den sgs alltid folktomma stranden på öns norra sida.

 sjoraddning

Idyllen byts lätt i dramatik. Här har en hyrbåt med tyskar kört rakt upp på revet och får hjälp av boat-boys att komma loss.

// //