30/12 2012 - 4/1 2013, Prince Rupert Bay, Dominica

Har äntligen en jättefin segling i halvvind, om än i mestadels hård vind och skapligt hög sjö rakt in från sidan, från St Pierre upp till Prince Rupert Bay utanför Portsmouth, Dominica. Detta har ju utsetts till ett av våra favoritställen med en känsla av äkta (så äkta det nu kan bli 2012) Västindien med mestadels fattiga men öppna och vänliga människor som älskar sin ö och som gillar att vi trivs här. Har sen våra tidigare besök blivit ”kompisar” med PAYS gänget som välkomnar oss tillbaka. Vi firar nyår med barbecue i deras ”Event building” med Vagabond och andra seglare. Tack vare PAYS upplever vi inte nån känsla av otrygghet här. Vi har dock undvikit att vara ute i stan sent efter mörkrets inbrott. Deras bojar verkar vara genomgångna och i gott skick till skillnad från hur det var i våras. De har åxå byggt en ny jollebrygga, den gamla utanför Purple Turtle har rasat. PAYS brygga är populär inte minst bland lokalbefolkningen och ungarna som hoppar och badar från den. Jollarna används ibland som ”leksaker” och ibland hamnar de i skottgluggen när de har sandkrig (motsv våra snöbollkrig).

Vi har härliga 6 dagar här med undantag från den matförgiftning som drabbade oss alla 4 i olika omfattning under 1 dygn. Orsak troligen salladen som serverades till den grillade kycklingen!

Bosse i Sauwona bjöd på sill och annat godis men Pär missade det pga sin akuta matförgiftning-synd!

 

nyar  jeffrey

Vi firade nyår med Vagabonderna. Kvällen inleddes med champagne och superläckra tilltugg i Vagabond och fortsatte sen med PAYS barbeque.

T vä PAYS grundare och ordförande Jeffrey "Sea Bird" serverar rikligt med stark rhum-punch till maten.

grillkock  PAYS

PAYS grabbarna sköter allt själva och maten är jättegod (fast denna gång var det nog en liten "bug" nånstans)!! T hö försöker vi mätta och glada ta oss ner till jollarna i mörkret. PAYS "Event Building" är eg bara ett stort tak som skydd för regn.

heli   bottenrev

Seglingen upp till Dominica gick i hård vind men Osophine klarar sånt bra bara hon har tillräckligt lite segel - bottenrev och liten fock. Innan vi lämnade Martiniques kust kom kustbevakningens helikopter. Vi har varit med om samma sak tidigare. de flyger på mkt låg höjd, gör ett el två varv runt båten innan de vinkande drar till nästa båt. Vi inbillar oss att det har att göra med den ganska intensiva knarktrafik som går längs Caribiska ökedjan. det är ju bara nåt år sen man uppbringade en svensk segelbåt här med 1,5 ton ombord!!!

vrak1  hlibotten

När vi ankrade i Prince Rupert Bay såg vi att det låg en stor fin segelbåt på land som inte fanns där i våras. Vi undrade om de hade börjat lägga upp båtar här men det var mer dramatiskt än så. Den hade legat ankrad och ankaret hade släppt i dyningen och sen hade hon hamnat på revet alldeles invid stranden. Kölen trycktes in ganska snabbt när hon stod och stampade och det blev ett jättehål i botten som man lätt kunde krypa in i. Båten var förstås helt länsad på allt.

// //