10/1 - 17/1 Marina Bas du fort, Point a Pitre, Guadelope

När det värsta blåst av sig lämnade vi Les Saintes och gick upp till Marinan i Pointe a Pitre. Riktigt fin marina med bra gästbrygga. Sen i våras har de nu fått ut mkt bra internetuppkoppling på bryggan. Det ingår liksom vatten och el i priset för vår båt som är 26 Euro/dygn-helt Ok. Här märker v i skillnaden mot att ligga för ankar nånstans längs kusten. Det är helt stilla, man behöver inte ha ankarlanterna, man behöver inte bekymra sig över ev draggning av egen eller andras båt, det är helt stilla, båten rullar inte och det är helt tyst, inget skrammel iriggen, inget som far runt i skåpen och väsnas och man kan gå iland när man vill utan att mecka med jollen. Vi sover jättegott och utnyttjar bryggseglingens alla fördelar till fullo. Amiralen (Nina) tyckte att det var som att "semester" att ligga vid brygga!!? Här kör vi lite båtvård, promenerar, joggar, bunkrar. Dagarna går fort!

Tanken var att liksom förra säsongen gena genom Riviere Salee och tjäna ca 40 Nm av vägen till Antigua. Men tji fick vi därför att broarna över floden är stängda hela året pga reparationer. Vi blir kvar här 6 nätter för att vänta ut ett kraftigt nordligt svall på upp till 4 m som kommer från ett mkt djupt lågtryck utanför USAs ostkust. I slutet av veckan skall det avta och vrida lite mot ost så vi räknar med att ta oss runt ön till dess norra del, ankra en natt i Deshais, och sen på fredag segla upp till English Harbour för att ta emot Ninas syrra Åsa där. Hon blir med oss 2 veckor-skall bli jättekul!

riggcheck

Vi är ju vana vid att ta av masten varje höst och sen ha goda tillfällen att underhålla etc. Men nu har vi ju tvingats göra som alla andra (även hemma) att ha masten på under tiden på land. Kändes viktigt att passa på med en rejäl inspektion av mast och rigg när vi låg stilla vid bryggan. Amiralen lät därför hissa upp skepparen Pär i masten för att ordna detta. Allt verkade dock OK.

// //