27-29/1 Charlestown, Nevis

Tar upp ankaret i Jolly vid 7 blecket. Ingen vind men vi har ett rev i storen då vi väntar ca 10 m länsvind längre ut. Det blir ganska rulligt och vi lägger preventer på storen. Provar genuan men den får ingen vind. Tar bort preventern och skär upp lite men får en kraftig slänggipp samtidigt som jag (Pär) håller i storskotet med vä hand, armen bryts kraftigt och plötsligt bakåt och det känns som om den nästan slits loss. Tuppar nästan av pga smärtan. Tjejerna tar över tills jag piggnar på mig. Sen tar vi ner storen helt och går på bara full genua. Varför gjorde vi inte det från början!? Vi får jättefin och stabil gång med välfylld genua som ger runt 6 knop hela vägen fram till bojarna strax norr om Charlestown. Det har snackats mycket om deras tillförlitlighet. Den första såg lite skum ut så vi bytte till en annan som nog egentligen såg lika skum ut. Snorklade och kikade på kätting och rep och vi tyckte nog att det kändes skapligt tryggt ändå så vi kunde sova rel gott och även lämna båten över dan. Jollar in till stranden, tar en sundowner på Sunrise. Andra dan tar vi buss till Golden Rock som är en gammal Engelsk Mansion som rustats upp och gjorts om till pensionat och restaurang. Fin omgivning, god lunch men den hike man kunde göra upp i regnskogen var så uselt beskriven på deras amatörmässigt ritade karta att vi faktiskt fick ge upp försöket. Annars kommer nog Nevis med sina öppna och trevliga människor att höra till en av favoriterna.

 

Golden Rock var en fd Engelsk Mansion med sockerodlingar som man använde slavar till att driva. Omgivningen med regnskog var jättevacker, Lunchmackorna på den fashionabla restaurangen/hotellet gick inte av för hackor men kostade en hacka-men vi njöt i den fina och för oss långseglare lite ovana lyxmiljön.

golden-rock2  golden-rock

Vi jollade in till stranden på eftermiddagarna för nödvändig strandpromenad och en sundowner på baren Sunrise (fyndigt -ellerhur!?) T hö röds stugor med vita knutar ser man förstås aldrig här däremot ofta hus hus målade i regnbågens alla färger.

sunrise  glatt-hus

Under jolleturen in till Charlestown hade man bl a denna vackra vy över Charlestown och det bakomliggande berget.

nevis

ff

// //