11-12/3 Coral Harbour, St John

Kör motor mot östra delen av ön. Enl guideböckerna skulle Coral Bay kunna vara ett alt där man kan ankra. Även här varnas det för många lokala båtar och trängsel mellan bojar så vi är lite spända på hur det kommer att bli. Har kollat sjökortet och tänkt att alla ”hurricane holes” som finns skulle kunna vara ett alt men tji för här är det ankringsförbud. Gudskelov så är det gott om ankringsplats inne i Coral Harbour och det är helt skyddat för det nordliga svallet och vinden. Vi finner åxå att det lilla och utspridda samhället är behagligt avspännt med gott om gamla övervintrade hippies. Inte en enda hyrbåt vilket är befriande!!! Bra affär som har öppet 07 – 22 varje dag och några restauranger av vilka Skinny Legs och Aqua Bistro blev favoriter. I ö finns ingen båtservice. Vi lyckades få fylla ett par dunkar vatten av en kille som städade på Aqua tidigt en morgon.

Erik & Co vill ha ett par dagar på landbacken för att se sig omkring med bil innan de återgår till grottekvarnen. Efter en natt här tar de taxi in till Cruz Bay och vi får börja längta efter dom igen. Vi går till Great Lamshure Bay där Unicorn ligger.

 

 lost-soles  skinny-legs

Det här konstverket "lost soles" hittar man inne på populära restaurangen "Skinny Legs". Den startades av 2 övervintrande hippies i början på 90-talet och drar massor av folk till lunch och middag med sina goda hamburgare, trevlig mycket avslappnad atmosfär och ofta bra musik som passar smaken hos en 40-talist. En av upphovsmännen hänger fortfarande i baren vilket gör att man lätt kan se varifrån namnet troligen kommer - snacka om smala spiror!

 taxi  Kopia_av_taxi2

Ungarnas taxi har kommit till Skinny Legs och de sticker till Cruz Bay och sen Charlotte Amalie för några dar som landbaserade turister innan de flyger hem 16/3. Vi längtar redan efter dom men vi kommer ju att ses i aapril då vi flyger hem en sväng medans Osophine skeppas över till Genua, Italien.

// //