24-29 juni Inverness

Vi känner att det skall bli riktigt skönt att få ligga still några dagar i Inverness, dessutom väntar vi på Åsa (Ninas  syster).  Marinan är bra.  Nära till snabbköp och lokala puben Clachnaharry Inn. Första dagarna går åt till att gå runt i den charmiga stan samt att fixa med båten. Röjer upp, kompletterar utrustning, fortsätter det eviga "mekandet" med att montera skjutreglar lite här och där för att hålla saker och ting på plats bl a nedgångsluckan. Cyklar runt bl a till de 2 båttillbehörsaffärer som finns. Här ryker det ytterligare lite pengar bl a till en automatisk eldsläckare som kör med gas i st för pulver till motorutrymmet.

 

Nedan bilder från ett av pubbesöken i Inverness där man tar det här med "äldre" på största allvar:

cyk-clac-inn  elderly

 

Vår ”reseledare” Claes kommer sen med nya trevliga planer och presenterar en dagsutflykt med busstider och allt till Dufftown, Capitol of the Malt Whiskey district. Lätt att nappa och vi har en jättefin dag med buss genom varierande och vackert skotskt landskap samt ett välorganiserat och trevligt besök på Glenfiddich Distillery inkluderat whiskyprovning.

Nedan Nina bland destilleringsapparaterna samt whiskyprovning tillsammans med Claes och Jaja.

nina-dist whiskyprovn

Midsommar firas med sill och Janson ombord på Septima.

Måndag hämtas Åsa vid busstationen. Nina och Åsa är verkligen ett radarpar som har enormt mycket glädje av varandra. Det är kul att se dom ihop. Tisdag morgon ropar vi upp slussvakten i Muir Town Locks och får gå in i slussen 09.20. Nu väntar Loch Ness med odjur ooch annat skoj.

Nedan Åsa och Pär i Muir Lochs/Inverness samt slutmålet för dagen båthamnen i Fort AAugustus. Åsa och Nina spanar och hittar odjuret på Loch Ness och behöver lugna sig med een öl på puben.

sa-pr-i-sluss f-aug-kvll

 loch-ness syrror-p-pub

Klassisk Loch Ness bild med Urqhuart Castle samt 2 trötta syrror efter span på odjur.

urqhart2 sovsyrror

ffff

ff

dddd

 

ddd

dd

dd

dd

// //