27 okt Puerto Mogan Gran Canaria

26 /10

Vi lämnar Fuerteventura, Claes och Jaja  går till Teneriffa för att träffa sin son med familj. Vi går till Gran Canaria (Puerto Mogan) för att möta Åsa ( Ninas syrra).

  Vi lämnar Gran Tarajal vid 16 tiden. Det är 105 Nm så vi räknar med att vara framme när det är ljust nån gång mellan 9 på morron och 16 på em beroende på vindarna. Efter att ha rundat Fuerteventuras sydspets får vi fin slör i ca 12 m/s och går hela natten med bottenrevad stor och något inrullad genua. När vi på morgonkvisten närmar oss Gran Canaria och dess accelerationszon så ökar det till ca 16 m/s men fortfarande medvind. När vi rundat Maspalomas avtar vinden nästan på en gång oh det blir motor de sista ca 10 Nm och det är som vanligt skönt att förtöja i hamn vilket vi gör vid 10 tiden på morgonen. Det är svårt att fä hamn plats  i populära hamnar som Puerto Mogan. Det krävdes många samtal med Maria Theresa under nästan 4 veckor innan vi lyckades få  reserverad plats.  Att segla in i de Kanariska hamnarna och räkna med ”att det ordnar sig” innan alla ARC båtar stuckit är en alltför optimistisk inställning om man inte är beredd på att svaja utanför hamnen om sådan möjlighet finns. Vi kommer att stanna här  i Puerto Mogan under  de närmaste tre veckorna.

f

Comments  

#2 Guest 2010-11-12 13:33
Hej Pär och Nina!
Fanken, måste jag säga, eftersom Eva och jag var på GC förra veckan och bl a gick en trevlig promenad i Puerto Mogán bland alla mäktiga havskryssare (och även gula undervattensbåt ar). Vi hade sett att ni var på Kanarieöarna, men po Lanzarote. Hade varit kul att ses och kanske käka lunch. Nåväl, det är smällar man får ta. Vi bodde hos min svåger, som har ett hus i Taurodalen, nära Puerto Rico. Hoppas att ni får en fin resa över Atlanten.
Björn och Eva
#1 Guest 2010-11-07 16:12
Hej, Härligt att läsa att allt är bra med er. Här har kylan kommit och det mörknar tidigt. Jag har opererat ögat och allt har gått bra, och synen har återvänt. Allt är bra med Frida. Bjöd Henriks föräldrar på lunch igår. Hälsa Åsa att jag blir väl omhändertagen på hud. Ha det bra. Annica
// //