Teneriffa 11 december

Går för motor de 48 Nm till Las Galetas. Fint väder, sol, ingen vind, underbar vy över Teneriffa och Teide. Hyr bil och kör ett par turer. Ånyo en intressant naturupplevelse med vacker natur, dramatiskt vulkanlandskap, pittoreska byar utan ett alltför påträngande turistinslag. Kör även upp till Santa Cruz en dag men det blir mest att scanna av stan per bil samt att göra en del absolut nödvändiga inköp inför julen på IKEA.

Las Galetas är mkt genuint. Fiskarna säljer sina fångster varje morgon i speciella stånd vid hamnen. Alldeles pinfärsk tonfisk för ca 100 kr/kg. Marinan är OK men dåligt skyddad för de nu väntade sydliga kulingarna. Här som i m ånga andra hamnar finns det "Seeglerschule" – tyskar som verkar försörja sig på att försöka uppfostra landsmän till att hantera fendrar, förtöjningstampar etc.

14/12 anländer så Magnus och hans Annie som till sist fick några dars ledighet från sitt jobb. Ny sight-seeing på ön och sen är vädret gynnsamt för att gå till La Gomera som är en bra avstamp för våra fortsatta äventyr.

// //