Sumpan på väg mot Mogan 5 dec 2010

Kontrollen hos ögonläkaren utföll tillfredställande och synen blir sakta bara bättre och bättre på vä öga. Lite högt tryck renderade mig 2 olika sorters ögondroppar till så nu är det 3 oilka som gäller i 3 veckor. Mkt god prognos enl kollegan inget som behöver påverka våra planer.

 Men det finns annat som gör det – ex flygledarstrejken i Spanien som innebar att mitt flyg igår ställdes in och med lågprisflygen får man ingen hjälp att boka om, bara pengarna tillbaka. Det utbröt koas på Arlanda och i flygbolagens bokningar men Nina lyckades med Margaretas hjälp på Palmira nere i Mogan ordna en biljett med SAS imorgon måndag via Oslo.

Jag hade en nästan tom ryggsäck som handbagage när jag for hem. Nu har jag 60 kg som förutom 3 par kallingar och ett par nya shorts består av ”viktiga” prylar till båten inför de förestående långa seglingarna. Det är slående hur svårt det är att få tag på båtprylar utomlands som uppfyller de ”krav” som vi skandinaver är vana att ställa. Sortimenten är mkt dåliga. Vi har det bra vi som har Hjertmans, Erlandssons etc för att inte tala om Clas Ohlson och Biltema.

Om man bortser från det kortvariga besväret av ögonop så har det varit jätteskönt att få vara hemma i Sumpan en liten stund. Även om man  just nu i allra högsta grad njuter av att ”leva sin dröm..” med långseglingen så är det ju en x-tra krydda att veta att det som finns hemma och väntar behåller sin betydelse och det är som jag konstaterat tidigare en alldeles speciell favör att kunna alternera mellan allt det goda som vi har att tillgå. Hemmavid har jag fr a njutit av att få träffa Erik och hans kära föräldrar. Det är en obeskrivlig känsla när man hämtar Erik på fritis och får en varm barnbarnshand i sin – helt oslagbart!

Har iö njutit av att se vår vackra stad i en ovanligt tidig vinterskrud. Har åxå haft nöjet att träffa mina gamla jobbarkompisar – ett harmoniskt kanongäng med en ny och klok ledning.

Väl återkommen till Mogan börjar planerinegn för avfärd. Vi väntar Magnus Mossfeldt som förstärker oss under den vidare seglingen från Teneriffa 14/12. Vi kommer iväg ifrån Mogan först 11/12 pga vädret. Men vi hann å andra sidan umgås med bl a Palmira, Margareta & Sune Larsson i sin fantastiskt fint ombyggda Najad 34 (går inte att känna igen ursprungsbåten!!) och Margaretas brorsa Anders som skall hänga med över Atlanten, de planerar att gå direkt till Antigua.

Vi hinner åxå uppleva att nyvunna vännerna Ingela och Gunnar flyttar från sin Amigo 27 efter 11 år till en väsentligt större motorbåt som blir deras hem ca 6 mån per år. Resten av året (mars-okt) tillbringar dom hemma i sin 35 fots ferrocementbåt som ligger i Nynäshamn.

Nu finns ett nytt album under bilder från Fuerteventura och om jag inte orkar göra det ikväll så skall jag snarast lägga in några i texten till Tekniska tips.

 

// //