19-23/2 Le Marin Martinique

Vi sticker från Rodney Bay på morgonen 19/2, 2 timmar ”för sent”-utcheckningen hos tullen som jag gjorde morgonen dan före gäller bara 24 timmar – men ingen märkte nåt! Får en fin sträckbog, halvvind/bidevind, 8-10 m/s och lagom sjö/dyning i som vanligt varmt väder de 23 nm upp till marinan i Le Marin. Börjar kännas som hemma här.

 Vi har sköna dagar, j-t varmt, man är för det mesta kladdig av svett och det känns alldeles för mycket att ha shorts på sig. Vi röjer lite i båten. Beställer kapell till livflotten och lite annat hos den lokala segelmakaren samt börjar planera och fixa inför Eriks ankomst som när detta skrivs är imorgon 24/2. Vi har hyrt bil och åker runt lite, knallar runt i huvudstan Fort de France igen, hamstrar lite, hamnarbetarna i frankrike och då även här strejkar och det börjar bli brist på vissa varor. Förra gången det begav sig höll de på i 3 månader. Men vi har reservkäk i form av svenska konserver så vi skall nog klara oss.

From i morgonkväll och tom 6/3 har vi Erik, Marie och Pär hos oss. De behöver en välförtjänt vila efter hårt jobb och vi har stort behov av att stilla vår längtan efter dom.

Framåt 8/3 räknar vi sen med att segla söderut till först Marigot Bay på St Lucia, sen Wallilabu Bay på St Vincent där en hel del av ”Pirates in the Caribean” spelades in. Vi är lite nyfikna på stället, det är mycket snack om besvärliga ”boat boys” och viss kriminalitet där men vi tänkte ta kontakt med ett litet hotell som finns där och försöka att få ankra utanför det. Många långseglare undviker fra de norra delarna av St Vincent pga just risk för problem med lokalbefolkningen som är rejält fattig. Vi drar sen vidare till  Blue Lagoon på öns sydspets för att 19/3plocka upp nästa besök som är Ninas systerdotter Anne med sin Erik.

Comments  

#1 Guest 2011-02-28 10:48
Otroligt! Jag är full av beundran :lol: och avundsjuka. Man inser sin litenhet på havet, och bara den insikten kan vara värd resan.
Dessutom en elegant hemsida med alla positionsuppgif ter, bilder mm och en prosa som är oerhört engagerande och av hög skönlitterär klass. Det var en upplevelse att läsa.
Vi sitter hemma i kylan och pluggar på utsjöskepparint yget och drömmer om den segling vi hängde med på i precis era trakter för 15 år sedan (St Vincent-Grenada ). Grattis!
Lasse Karlström
// //