7-11/2 Pointe a Pitre, Guadelope

Vi väljer att gå norrut via Gaudelopes huvudstad Pointe a Pitre i st för att följa öns västkust. Orsak; det skulle blåsa en del och går man västkusten är Deshaies den enda hamnen som är användbar. Den har ett visst dåligt rykte fr a när det blåser lite mer från ost och sydost då det lär bli bökigt där med behov av ankarvakt, frekventa draggningar etc etc.Orsaken är öns toppografi som leder till kraftig vindacceleration och fallvindar just där. Det innebär å andra sidan att man måste ta sig igenom en smal kanal i ett mangrove träsk- Rivierre Salee -som delar de två huvudöarna på Guadelope. Vi lägger oss i Marina Bas de Fort. Hyr bil 2 dagar och kör runt bägge öarna tillsammans med våra Vagabond-vänner. Själva stan var faktiskt kort och gott ganska ointressant. Vi tyckte alla att den östra ön inte hade så mycket att erbjuda utöver en mkt speciell begravningsplats i Le Moule medan den västra hade en mer spektakulär natur med många fina vandringsleder av stort potentiellt intresse vid ett ev nytt besök. En lite ”kul” typisk caribisk upplevelse, eller möjligen j-t irriterande erfarenhet, var att flera av de attraktioner vi hade läst om i färska pilots och guideböcker och som vi skulle besöka inte fanns kvar när vi väl hade tagit oss dit på krokiga vägar. Det mest avlägsna målet var en aktiv kaffeplantage uppe i bergen dit vi med nöd och näppe tog oss med vår lilla hyrbil. Väl där visade det sig att restaurangen var stängd, vi var jättehungriga och hade tänkt äta lunch där, samt att den guide vi hade tänkt kosta på oss bara pratade franska som ingen av oss begrep.

I Le Moule finns denna jättestora begravningsplats med mängder av gravar i olika form men alla utförda i svart och vitt kakel. T o m tvåvånings "kåkar" hade man byggt.

kyrkogrd-1  kyrkogrd-2

Längs de små vägarna som vi körde för att hitta olika stängda turist attraktioner fanns en del övergivna bilar som naturen snabbt försöker gömma i lummig grönska.

parkering

ff

Bilder kommer

// //