24/2-1/3 Prince Rupert Bay, Dominica

Kärt återseende inte bara av platsen och befolkningen utan av Janne och Birgitta på Janina som vi inte sett sen vi lämnade Grenada. Jättekul ihop. Vädret är rejält blåsigt så vi ligger bkvar flera dagar även av det skälet. Vi hyr en guide och ser lite mer av öns inre tropiska landskap och vandrar upp till Middleham Falls. Uppskattar PAYS alltmer. Har dock varnat dom för dålig PR om de inte sköter sina bojar, vilket å andra sidan ingen verkar göra härnere. Efter att ha hört talas om en fransk båt som slet sig här för att par veckor sen efter att bojtampen gått av har jag kollat de bojar vi legat vid. Denna gång blev det jackpot-dvs tampen var nästan av!! Anmälde det till PAYS som sa att dykarn tyvärr var så upptagen sen länge. Jag gjorde själv en egen provisorisk förstärkning så vi kunde sova någorlunda lugnt. Vi hänger en svensk flagga med våra båtnamn i taket på deras nya ”Event Building”. Janne skall sen segla ensam tillbaka hem över Atlanten.

Bojtamp som är nästan av - typisk västindisk dito??? T Hö vår provisoriska förstärkning med en bit skot. Varför ankrade vi inte i stället??  Det blåste hårt och ankarbotten är inte den bästa. Nånga som anakrade draggade och fick ankra om. Scylla/Carybdis.

bojtamp1  lagning-bojtamp

Dingebryggan utanför Big Papas. Janina och vi tar en pilsner på ett litet schapp i avvaktan på att tullen skall öppna. Baren låg avlägset och damen som hade den brukade sova bakom ett skynke pga risken för inbrott. Hon måste ha stor respekt bland traktens tjuvar som bara vågar ligga kvar där ensam och vänta på inbrott!!

dinghydock-rupert  lbar

Vår guide Wilson. Vi äter lite god lokal mat (kyckling förstås det är nästan det enda som bjuds) på en liten restaurang uppe i bergen innan vi ger oss ut på vandring.

wilson lokalmat

Mätta och glada (även den lokala hunden fick sig ett skrovmål) det lilla primitiva fiket som åxå var "reception" för nationalparken. Sen bar det av ut i skogen och vad över första bäcken.

 fiket  vad

Det har nog krävts ganska många turistkängor för att blottlägga detta häftiga rotsystem på stiden. Nina och Birgitta tar sig ner för den branta och hala leden.

 rotter  brudar-regnskog

Vätske och andhämtningspaus fick vi ha ett flertal innan vi nådde fram till Middleham Falls som låg mycket vackert inne i regnskogen och som med sina 70 m uppges vara Caribiens högsta.

paus   poolen

Man kunde bada i den kall poolen vid Middleham Falls men Janne föredrog att spar till det 40 gradiga vattnet i polerna nedanför Trafalgar Falls som vi åxå besökte. Efter hemkomsten till båtarna satte vi upp en av våra reservflaggor med våra båtnamn i taket på PAYS festplats.

varmbad  flagga

 

ff

 

// //