19-28 mars, Prickly Bay, Grenada

Rundar Grenadas sydvästra udde och har en dryg timmes fin segling, den allra sista för den här säsongen. Sen blir det motor in till Prickly Bay, en natt för ankar, sen in till upptagningskajen på SIMS varvet. Osophine tas upp kl 11 den 21/3 och placeras ”on the hard” i sin orkanvagga där hon skall ta igen sig till nån gång i november. Det är sen rejält med jobb att avrusta trots att vi låter masten stå på i år. Värmen blir kompakt inne på land där det inte blåser ett dugg och svetten rinner över hela kroppen, värst är det förstås inne i båten där det är ren bastu. Man måste dricka massor men orkar inte mer än ca 3 timmar. Sen går vi hem till vår lya på Cool Runnings 5 min promenad från båten, svalkar av oss med air-condition och dusch, käkar lunch, tar en kort lur för att sen orka med ett ungefär lika långt eftermiddagspass. Vi kan verkligen rekommendera SIMS för båtförvaring under orkansäsong i kombination med boende på Cool Running för besättningen under av och pårustning. Dessutom finns en trevlig restaurang, De  Big Fish, med sailors bar intill. De arbeten som vi och andra har låtit göra på varvet har varit till belåtenhet och de verkar kunna sitt jobb.

Under dessa dagar upplever vi ånyo hur vänliga människor är härnere. Man tar sig tid att kolla om allt är OK, kör vb en till olika affärer om man behöver nåt speciellt etc etc. Samtidigt kan man så här under lågsäsong få uppleva hur skickliga man är på att inte göra nånting på en hel arbetsdag och ändå se ut som om man jobbar!! Fyra man sitter runt omkring, gärna i skuggan, den femte som då och då slår till med hammaren på en stålbjälke, alla snackar skrattar och har jättekul men det blir inte mycket gjort. Man HAR mycket tid, livet här i Caribien har ett helt annat och säkert hälsosammare tempo än det man är van vid hemifrån.

Vi får åxå åter njuta av kollegorna Stefan och Lyns gästfrihet. Stefan är svensk och sen alldeles nyligen åxå grenadin. Lyn är född på Carriacou. De har sitt svenska boende i Umeå men åxå har ett fantastiskt hus uppe på True Blue dit vi blev bjudna på härlig Caribisk mat och dryck.

Osophine är nu rustad för "the wet season" och tillika orkansäsong. Allt, inklusive vår nya jolle är instuvat i båten. Däcket är rent från sånt som kan bli vindfång och blåsa bort. Rikligt med insektsfällor är utplacerade överallt. Hela inredningen är skurad med ättika och klorin. Hon verkar ligga tryggt och är väl förberedd för sitt ide.

Comments  

#1 Guest 2012-04-03 18:25
Hej, roligt med lite färska blogginlägg igen. Kändes som en evighet sen sist :-)
Det är märkligt hur fort er säsong har gått för oss som följt er blogg. Vi börjar få en känsla att tiden kommer att "rusa iväg" för oss när det är vår tur att vara där i vinter.
Hälsningar Ulla & Pelle
// //