25 aug - 5 sept; Gissa var? - Jo, hemma i "Sumpan"

Vi började fundera på att göra ett kortare avbrott pga att vi behövde kolla upp den grå starr som Pär upptäcktes ha så sent som i våras och som upplevts som försämrad under resan . Lägg därtill att vi ligger mycket bra till tidsmässigt (4-6 veckor före kompisbåtarna med ung samma rutt) samt att vi ofta längtar väldigt mycket till vårt barnbarn Erik och hans föräldrar, summan blev att vi lämnar båten i den till synes trygga marinan i Cascais och tog ett billigt flyg med Ryan från Faro hem till Sumpan. 

Vi har haft 9 fina dagar hemmavid. Varit med Erik, kollat att allt är OK i huset, plockat svamp i våra Sörmlandsskogar, besökt polare och varit till ögonläkaren.  Men tiden går fort och allt som vi hade tänkt hinna med gick inte att inrymma på den tid vi hade på oss hemma.

Det är en bra erfarenhet att vara patient – det är inte alltid så lätt; den ena säger operera och använd bruna eller svarta solglasögon; den andra säger det är inte dags att operera och använd gula solglas inte bruna eller svarta. Kul!? Vi avvaktar det är ju hur som helst ingen avgörande brådska med beslut så länge man kan se sjökorten och annat runt omkring.

Imorgon 5/9 flyger vi tillbaks till Osophine och hoppas få väder redan nästa vecka för nästa översegling som blir 500 Nm till Porto Santo och Madeira. Vi hade varsitt handbagage när vi flög hem, nu har vi 3 incheckningsbagage åxå fulla med båtprylar, kaffe, hårt bröd, kaviar etc.

 

Nedan några bilder från "Jakobsdal" med Erik, Ninas syster Åsa och hennes barnbarn Axel  i skogen med svamplockning, spännande skelettfynd samt fredagsmys med film före sovdags.

jako jako-noe

noe-svampskog svampfynd

skogsfynd2 jako-kvallsmys

 

 Man kan konstatera att det är en fantastisk ynnest att få leva som vi gör och kunna pendla mellan vår lilla båt som ligger i en vacker omgivning med ett suveränt klimat nere i Portugal och vår fina familj härhemma, vår suveränt vackra svenska natur, och dito huvudstad om än kanske med ett lite sämre klimatläge så här inför hösten.

// //